HISTORIE

Manege Twents Ruitercentrum ‘Het Hulsbeek’ in Oldenzaal is een echt familiebedrijf. Marieke en haar echtgenoot Gerco Willemsen runnen de manege. Bij Twents Ruitercentrum ‘Het Hulsbeek’ staat de manegetak voorop, maar er is ook ruimte voor pension, fokkerij, handel, wedstrijdsport en gezelligheid.

HOE HET ALLEMAAL BEGON

De oorsprong van manege Twents Ruitercentrum ‘het Hulsbeek’ begint met de liefde voor paarden van de heer Diepman. Eind jaren zestig begon vader Diepman in Het Luttezand een manege, die in die tijd slechts bestond uit een buitenbak en wat stallen. Doordat de gemeente andere plannen had met de bestemming, moest Diepman tot twee keer toe verhuizen, en belandde uiteindelijk in Oldenzaal.

SINDS 1972

In maart 1972 zijn Herman en Els het bedrijf gestart in Oldenzaal, middenin recreatiegebied het Hulsbeek. Daar bouwde hij met twee compagnons een rijhal en begon met acht paarden een echt bedrijf. In mei 1973 heeft de burgemeester van Weerselo de manege officieel geopend. Nadat Herman en Els in 1980 hun compagnons uitkochten, kwamen er ook pony’s bij Twents Ruitercentrum ‘Het Hulsbeek’ op stal, en werden de lesuren uitgebreid. In die eerste jaren gaf vader Diepman zelf alle lessen. Na enige tijd deelde hij die taak met zijn dochter Marieke. Zij heeft de instructeursopleiding in Ermelo gedaan en gaf naast privé- en verenigingslessen, de kinderen en volwassenen op de manege les.

FAMILIEBEDRIJF

Na ruim veertig jaar vonden Herman en Els het de hoogste tijd om het stokje over te dragen aan dochter Marieke en haar echtgenoot Gerco Willemsen. Herman en Els Diepman blijven betrokken bij de manege “Bezig zijn met paarden is goed voor lichaam en geest”. Zo wordt manege Twents Ruitercentrum tot op heden met veel liefde voor het bedrijf en de paarden gerund door Gerco en Marieke Willemsen, en een geweldig team aan collega’s. Ook de kinderen van Gerco en Marieke zijn al actief op diverse takken binnen het bedrijf.

UITBREIDING

Door de jaren heen is manege Twents Ruitercentrum ‘het Hulsbeek’ steeds meer uitgebreid. Begonnen met een rijhal en acht paarden is de manege getransformeerd in een divers bedrijf. De manege biedt naast lessen ook pension en er vinden maandelijks veel activiteiten plaats. Dagelijks heeft jong en oud hier plezier met de paarden en pony’s.

ARTIKELEN

Kringkampioenen in Saasveld

Twente Cup pony’s springen

Sinterklaas riekt prijzen uit op Twents Ruitercentrum

Nazomerconcours Twents Ruitercentrum

In galop door het water van zwemvijver Het Hulsbeek

Adres

Oude almeloseweg 20
7576PE Oldenzaal

(0541) 512440
manege.trc@outlook.com

Openingstijden

Ma     08:00 – 23:00
Di       08:00 – 23:00
Wo     08:00 – 23:00
D0      08:00 – 23:00
Vr       08:00 – 23:00
Za       08:00 – 18:00
Zo       08:00 – 18:00

Voor feestdagen zie de site.

Volg ons op social media

Wij zijn lid van