LESSEN BIJ ONZE MANEGE

Voor jong en oud verzorgt manege Twents Ruitercentrum ‘Het Hulsbeek’ zes dagen per week lessen. Deze lessen worden op verschillende niveaus aangeboden. Dit doen we meestal in groepsverband.

Verder bieden wij ook privélessen, waarin u één op één les krijgt van een van onze instructeurs. U bent van harte welkom om een keer een kijkje te komen nemen.

MIJN EERSTE RIJLES

Eindelijk is het zover, je eerste paardrijles op de manege. Maar hoe gaat dat nou precies in zijn werk?

Wij vinden het fijn wanneer je, voordat je je aanmeldt voor de lessen, een keer langs komt om kennis te maken. 

Voor je eerste les is het fijn als je op tijd aanwezig bent, ongeveer tien minuten voor de aanvang van de les. De instructeur zal jullie opvangen bij de bak. Als je het leuk vindt om eerder te komen om te kijken naar de andere lessen, mag dat natuurlijk! 

Ook kun je dan alvast kennismaken met onze pony’s en paarden. De instructeur vertelt je op welke pony of op welk paard je mag rijden en zal je helpen met opstijgen. Dan kan het feest beginnen!

De eerste lessen gaan voornamelijk over de basis van het paardrijden en kennis maken met de paarden en pony’s. Wanneer je van de troetelles komt heb je hier natuurlijk al een voorsprong op!

KLEDING VOOR DE EERSTE LES

Draag kleding die lekker zit en goed past. Het liefst een echte paardrijbroek of een strakke (elastische) broek zonder naden, zodat het niet gaat schuren aan de binnenkant van je benen.

Bovenkleding moet niet hinderen in bewegingsvrijheid en het liefst licht aansluitend zijn. Sjaals, openhangende jassen/vesten en sieraden zijn verboden in verband met de veiligheid.
Belangrijk is dat, indien men nog geen rijlaarzen heeft, de schoenen niet te breed zijn en een klein hakje hebben.

Op het bedrijf is een klein winkeltje waarin zweepjes, rijbroeken, borstels etc. verkocht worden.

EN DAN VERDER

Als de eerste les goed bevalt en je blijft het leuk vinden, kun je bij ons een leskaart kopen en tevens kun je je dan in laten schrijven bij de FNRS. Je hebt dan elke week les op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip, samen met de andere kinderen of volwassenen uit jouw groep. Samen gaan jullie steeds beter leren rijden en zal het elke week wat beter gaan! Ook kun je, als de instructeur het aangeeft, mee gaan doen met de concoursjes, georganiseerde buitenritten en de ruiterweek. Zo word je een steeds betere ruiter of amazone!

KUN JE AL RIJDEN?

Heb je al ervaring met paarden en kun je paardrijden? Dan kun je ook meedoen met onze lessen! Je wordt dan ingedeeld in een les die aansluit bij jouw niveau. Dit uiteraard in overleg met je instructeur. Ook kun je dan meteen meedoen met onze georganiseerde activiteiten. Dit geldt voor zowel kinderen als volwassenen. Als je niet meteen in een groepsles wil, maar graag kennis komt maken met onze paarden en instructeurs, is het ook mogelijk om een privéles in te plannen.

Adres

Oude almeloseweg 20
7576PE Oldenzaal

(0541) 512440
manege.trc@outlook.com

Openingstijden

Ma     08:00 – 23:00
Di       08:00 – 23:00
Wo     08:00 – 23:00
D0      08:00 – 23:00
Vr       08:00 – 23:00
Za       08:00 – 18:00
Zo       08:00 – 18:00

Voor feestdagen zie de site.

Volg ons op social media

Wij zijn lid van